Nytt år... Nya löften

Januari är månaden där de flesta börjar med olika eller nya aktiviteter. Nya mål sätts för en själv och löften om nya hälsosamma vanor formas och påbörjas. Hur ser det sedan ut i februari? Mars?

Det finns alldeles för mycket bevis och forskning kring att dessa löften/mål bryts eller avbryts. Därför är det viktigt att forma mål och löften efter vad DU själv vill uppnå. Ställ dig frågan "varför" minst 5 gånger för det mål du satt så blir det mer tydligt. 

Att sätta ett mål är inte den svåra biten. Hur når du ditt mål? Här kan man behöva lite hjälp på vägen.  Det finns många bra verktyg man kan använda sig utav för att tydliggöra vägen dit. Två (av många) modeller som används inom coachning är NÖHRA och SMART. Båda två tvingar dig att se mer än bara slutmålet, det tvingar dig att se hela resan dit inklusive alla farthinder. 

Nedan beskrivs modellen NÖHRA. För en mer djupgående förklaring sök på NÖHRA på webben.

Skärmavbild 2018-01-07 kl. 15.47.49.png

Lycka till!